Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Esittely

ICA-koti sijaitsee Machilipatnamin kaupungissa, Etelä-Intian itärannikolla. Kodilla asuu noin sata poikaa, jotka ovat menettäneet vanhempansa tai ovat muuten hyvin köyhistä olosuhteista. ICA-koti tarjoaa pojille ruoan, majoituksen ja koulutuksen. Kodin perusti Armas Halonen 1940-luvulla.

Armas Halonen

Armas Halonen (1912-1968) koki rippikouluiässä kutsun lähetystyöhön Intiaan. Hän pysyi järkkymättä Jumalalta saamassaan näyssä.  Erottuaan Metodistikirkon palveluksesta hän ei kuitenkaan kokenut jääneensä yksin, sillä hän sai Suomen helluntaiystävistä tukijan työlleen. Halonen lähti vuodeksi C. T. Studdin raamattukouluun, Lontooseen, opiskelemaan englantia. Vuonna 1938 hän viimein lähti lähetyskentälle, asettuen Etelä-Intian itärannikolla sijaitsevaan Gudivadan kaupunkiin.

Toisen maailmansodan alettua japanilaiset pommittivat Intian rannikkoalueita, ja Halonen siirtyi pohjoiseen Gokawaramin kaupunkiin. Siellä Jumala alkoi toimia ja syntyi herätys. Intian brittiläinen siirtomaavalta oli hajoamaisillaan, eivätkä vallanpitäjät katsoneet suopeasti vihollismaan alamaisia. Jumala vahvisti Armas Halosta seuraavia vuosia varten puhumalla hänelle keskellä yötä: ”Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu.” (Ps. 23:1). Lokakuun 10. päivänä 1942 hänet vangittiin ja vietiin Pohjois-Intiaan, Uttar Pradeshin osavaltiossa sijaitsevalle keskitysleirille. Halosen koko omaisuus takavarikoitiin ja vähäiset käteisvarat ryöstettiin.

Vuonna 1946 Halonen viimein vapautettiin, mutta palaaminen Gokawaramiin oli vaikeaa varojen puutteessa. Hän aloitti kuitenkin työn uudelleen ja alkoi pitää kokouksia läheisessä Masulipatnamin rannikkokaupungissa. Jälleen Jumala siunasi työtä ihmeellisesti, ja paljon väkeä myös ylemmistä kasteista löysi Jeesuksen Kristuksen.

Palattuaan ensimmäiseltä lomaltaan vuoden 1949 alussa Armas Halonen asettui pysyvästi Masulipatnamiin, ja perusti sinne The Indian Christian Assemblies (ICA) lähetysaseman. Myöhemmin Jumala puhui, että hänen tulisi perustaa asemalle orpokoti. Halonen rukoili Herraa lähettämään varat. Ensimmäinen rukousvastaus, kahden rupiin lähetys, saapui kirjekuoressa Etelä-Intiasta. Näin ICA-koti sai alkunsa. Myöhemmin Halonen perusti myös monia seurakuntia, joita paikalliset vastuuhenkilöt kaitsivat.

Lastenkodin kautta on kulkenut satoja poikia, jotka ovat siellä saaneet koulutuksen ja eväät elämään. Monen elämän perustus on muuttunut, ja siunaus on levinnyt ympäri Intiaa. 1950-luvulla kodilla työskenteli myös Aune Hyny, joka perusti myöhemmin itsenäisen työn Masulipatnamiin. Myös hänen työnsä on kantanut runsaan hedelmän.

ICA-koti tänään

ICA-koti toimii edelleen. Tällä hetkellä kodilla asuu noin 80 poikaa. Kodin johtajana toimii paikallinen työntekijä. Isäntäpariskuntana toimivat pastori Glady Babu ja hänen vaimonsa Esther Rani. Armas Halosen perustamista seurakunnista toimii edelleen seitsemän. Lisäksi on syntynyt neljä uutta seurakuntaa.